Pozdrav Jeseni v Mislinji

Turistično društvo Mislinja je letos že šestič na turistični Foltanovi kmetiji pripravilo jesensko prireditev Pozdrav jeseni. Na prireditvi, na kateri sodelujejo okoliški kmetje in vrtičkarji, pripravijo bogato razstavo jesenskih pridelkov, ki ji pridelajo kmetje na svojih njivah in vrtičkarji na svojih vrtovih. Posebnost razstave pa je bila buča, ki je tehtala 103 kilograme, pridelali pa so jo na Plešejevi kmetiji na Kozjaku pri Mislinji. Kot vsako leto pa je na jesenski prireditvi v Mislinji letos sodelovalo tudi Turistično društvo Središče ob Dravi, kjer so na razstavi prikazali rekordno sladkorno peso, krompir in postregli z nekaterimi svojimi domačimi jedili. Na prireditvi smo naključno izbrane anketirance povprašali, kaj jim prireditev pomeni.
\”Prireditev Pozdrav jeseni lahko samo pohvalim in čestitam organizatorjem. Razveseljivo je, da vsako leto sodeluje vse več kmetij in vrtičkarjev s svojimi naj pridelki. Ob prireditvi sami pa je zanimivo tudi to, da se ob tem ocenjujejo tudi lepo urejene kmetije, stanovanjske hiše in najlepša urejena podjetja, ki na prireditvi prejmejo priznanja in pohvale.\”

\”Kot predsednik Turističnega društva Mislinja sem vesel, da smo tudi letos pripravili to prireditev, za katero je vsako leto vse večje zanimanje. Kljub slabemu vremenu, ki nas najbolj moti, je obisk dokaj velik, razstavljavcev pa je vsako leto več. Veseli smo, da so se naše današnje prireditve udeležili tudi gostje iz Središča ob Dravi, ki prav tako razstavljajo svoje pridelke, ob tem pa nadaljujemo že dolgoletno sodelovanje in prijateljske vezi.\”

\”Zelo sem vesela, saj sem na prireditev v Mislinjo pripeljala tudi naše člane Turističnega društva iz Središča ob Dravi. V sklopu oljarne Središče ob Dravi smo s seboj pripeljali bučno olje, od pridelkov smo na razstavo pripeljali krompir, ki tehta čez kilogram in pol, kumare, cvetačo, rekordno sladkorno peso in še marsikaj, kar smo letos pridelali. S Turističnim društvom Mislinja gojimo dobre prijateljske odnose in na podobne prireditve, ki jih pripravljamo tudi mi, jih povabimo k sodelovanju.\”
\”Ker imam do zemlje izredo veselje, sem si doma uredil kar precej veliko gredo, na kateri pridelujem razno zelenjavo in druge pridelke. Lansko leto sem pridelal veliko krompirja, pa tudi letos je bil zadovoljiv pridelek. Na mislinjski razstavi letos sodelujem že četrtič in vesel sem, da sem lahko prinesel svoje pridelke. Med pridelki sem prinesel okrasne buče, razno zelenjavo. Ne pričakujem, da bil dobil kakšno priznanje, veliko je že, da na razstavi sodelujem.\”

\”Na razstavi sem letos prvič in lahko rečem, da je zelo lepo in skrbno pripravljena. Ko sem videl letošnje pridelke, ki so jih kmetje in vrtičkarji razstavili, sem bil nad nekaterimi pridelki izredno presenečen – da lahko na njivi ali na polju zrastejo tako rekordni pridelki. Skoraj nisem mogel verjeti, da je zrasla buča, ki je tehtala 103 kilograme. Sodeloval sem v akciji za najbolj urejene okolice hiš in na današnji prireditvi za to prejel priznanje.\”

\”Doma imamo kmetijo, kjer pridelujemo vse od zelenjave do drugih pridelkov. Letos smo posejali tudi buče. Zanje sem med rastjo imela veliko skrb, da sem jih zalivala, ker buče potrebujejo veliko vode. Ker so mi lepo uspevale, sem največjo in najdebelejšo danes pripeljala z očetom na razstavo. In bila sem nemalo presenečena – ko so bučo stehtali, je tehtala 103 kilograme. To mi je dalo veselje, da bom prihodnje leto spet sodelovala na razstavi.\”

Leave a Reply