Zakaj na tečaj angleščine?

Pomen angleščine

V današnjem svetu nam angleščina nudi ogrodje za čim boljše delovanje v našem vsakodnevnem življenju. Tako kot na področju prostega časa, raznih potovanj ter na delovnem mestu. V času, kjer so „meje porušene“ je postalo bistvenega pomena, da poleg materinskega jezika obvladamo še vsaj en tuji jezik. Najbolj je praktično obvladanje angleškega jezika, saj je le ta najbolj razširjen in eden najbolj pogosto govorjenih jezikov. Znanje angleškega jezika nam omogoči, da razširimo svoja obzorja, vse od delovnih izkušenj ter do sposobnosti, da se povežemo z ljudmi po celem svetu.

Tečaji

Trg ponuja veliko število različnih tečajev. Od posameznika do posameznika je odvisno za kakšen tečaj se bo odločil. Nekaterim predvsem ustreza skupinsko učenje jezika, kjer jim sama dinamika skupine, medsebojna pomoč, tkanje prijateljstev, olajša učenje. Tako Karnion tečaj ne predstavlja zgolj akumulacijo znanja, temveč tudi možnost za sprostitev, osebno rast.

Pomembno je, da si vsak posameznik jasno začrta kakšne cilje, pričakovanja ima od tečaja, v kolikšnem času si želi naučiti jezika, kaj hoče z novo pridobljenim znanjem početi.

Čas igra pomembno vlogo

Živimo v času, kjer igra čas pomembno vlogo. Tempo življenja postaja vedno hitrejši, čez dan imamo ogromno obveznosti, vse mora biti brezhibno opravljeno, na polno smo zasedeni…

Kako torej v tako hektičnem času najti še čas za tečaj učenja tujega jezika? Kako si od že tako natrpanega urnika odtrgati dodatne dragocene ure za učenje?

Karnion – hitro učenje tujih jezikov

V kolikor vam igra pomembno vlogo čas, ampak si vseeno želite jezika naučiti na učinkovit način, je tečaj angleščine v holističnem centru Karnion, odlična rešitev.

V ospredju njihovega delovanja je predvsem kombinacija individualnega pouka s profesorjem angleščine ter rabe nove inovativne metode učenja jezika v alfa stanju, ki vključuje uporabo tehnologije možganskega spodbujevalnika z rumeno svetlobo.

Rumena svetloba v zgoraj omenjenem možganskem spodbujevalniku zniža frekvenco možganskega delovanja do te mere, da vas še ohranja v stanju pozornosti, tako da se vam aktivira dolgoročni spomin, ki omogoča, da novo pridobljenih vsebin ne pozabite tako hitro.

Potek hitrega učenja angleščine

Glavna prioriteta tečaja na Karinonu je hitrejša dosega vašega jezikovnega cilja. Tako zagotavljajo, da v 40 urah prihranimo 200 ur, ki bi jih porabili z učenjem po konvencionalni metodi – npr. skupinski tečaj, ki poteka 2-3krat na teden. Bistvenega pomena je to, da pri tem prihranimo dragocen čas.

Najbolj optimalen potek tečaja naj bi potekal na individualni ravni, po najmanj 4 šolske ure ali pa 8 šolskih ur dnevno.

Sami se lahko odločite za izbiro poteka tečaja učenja angleščine, saj se program prilagodi vam ter vašim obveznostim – če imate recimo preko tedna preveč delovnih ali družinskih obveznosti, lahko celotni 40 urni trening opravite tudi med vikendom. V vsakem primeru pa je priporočljivo opraviti celotni tečaj v dveh tednih, saj s tem zagotovimo optimalen akumulacijski efekt, ki je pri alfa stanju ključnega pomena. To vključuje izmenični proces dveh procesov – tako aktivno poslušanja v alfa stanja ter nadaljnjega ponavljanja slišanega v konverzaciji s profesorjem.

Prav tako imajo pripravljen tudi krajšo različico treninga tujega jezika, ki zajema 20 šolskih ur.

Oglejte si tudi: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_language_proficiency_tests#English

Leave a Reply